Zadar

Zadar je najveći grad smješten u sjevernoj Dalmaciji sa idealnim geografskim položajem. U njegovom zaleđu nalaze se plodne ravnice Ravnih kotara i planina Velebit, koja ga odvaja od kontinentalnog dijela Hrvatske, dok se pred njim pruža bezbroj malih otočića i otoka. U njegovoj blizini smjestilo se čak 5 Nacionalnih parkova: NP Krka, Paklenica i sjeverni Velebit na planini Velebit, te 2 najljepša hrvatska parka: NP Plitvice udaljen tek 1,5 sat vožnje od Zadra i možda najoriginalniji NP u Hrvatskoj – arhipelag Kornati sa 140 otočića okrunjenih liticama idealnima za Robinson Crusoe odmor.

Zahvaljujući svom položaju i 3000 godina staroj, Zadar je od 7. stoljeća do 1918 godine bio glavni grad Dalmacije. Stari grad Zadar se smjestio na poluotoku, a ono što ga simbolizira je ulica Kalelarga, gdje se nalaze najpoznatiji caffe barovi, trgovine, restorani, te crkva Sv. Donata sagrađena u 9. stoljeću na ostacima rimskog foruma, u kojoj se danas zbog izvrsne akustike održavaju razni glazbeni programi.

Osim bogate i živopisne povijesti, Zadar nudi i jedinstvene kulturne programe (Morske orgulje i Pozdrav suncu, moderne ikone ovog grada). Morske orgulje, jedinstveno arhitektonsko čudo izgrađeno je 2005. godine u podmorskom dijelu gradske rive. Odmah do Orgulja smjestio se i Pozdrav suncu, koji je zamišljen kao prostorna instalacija u obliku amfiteatra oko kojega će na kockama od kamena biti stiliziran prikaz svih planeta Sunčeva sustava i njihovih putanja. Upravo s tog dijela zadarske rive pruža se, prema riječima slavnog Alfreda Hitchocka i najljepši zalaz sunca na svijetu.

Rezervacije

 

Datum dolaska:
Broj noći:

Rezervacije

 

Datum dolaska:
Broj noći: